ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ TOY ΕΚΠΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ CFA

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για την επιτυχία της ομάδας του ΕΚΠΑ που συμμετείχε στο CFA Institute Research Challenge 2023.

To Chartered Financial Analyst (CFA) Society Greece διοργανώνει κάθε χρόνο τον εγχώριο διαγωνισμό χρηματοοικονομικής ανάλυσης μιας εταιρίας εισηγμένης στο Ελληνικό Χρηματιστήριο μεταξύ ομάδων του συνόλου σχεδόν των Πανεπιστημίων της χώρας μας.

Ο διαγωνισμός διαρκεί από τον Νοέμβριο μέχρι τον Μάρτιο και περιλαμβάνει την υποβολή γραπτού report καθώς και προφορική παρουσίαση των αποτελεσμάτων ενώπιον κριτών- επαγγελματιών (CFA holders) της αγοράς.

Η φετινή εταιρία που αναλύθηκε ήταν ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ/Titan Cement International SA.

Η ομάδα μας αποτελούμενη από τους Γεωργία Σαμαρά και Γιώργο Αυγερινό (του μεταπτυχιακού «Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων»), και Κωνσταντίνα Τύραλη και Κωνσταντίνα Μωραίτη (του μεταπτυχιακού «Εφαρμοσμένη Οικονομική και Χρηματοοικονομική») κατέλαβε την δεύτερη θέση, με ελάχιστη διαφορά από την νικήτρια ομάδα του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Μεταπτυχιακοί φοιτητές του τμήματος μας, παράλληλα με τις σπουδές τους, εκπροσωπούν κάθε χρόνο το ΕΚΠΑ στον συγκεκριμένο διαγωνισμό, ο οποίος διοργανώνεται σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο παγκοσμίως.

Στον συγκεκριμένο διαγωνισμό Ακαδημαϊκός Σύμβουλος (Faculty Advisor) της ομάδας του ΤΟΕ/ΕΚΠΑ που συμμετέχει κάθε χρόνο είναι ο Καθηγ. Δημήτριος Καινούργιος, μαζί με τον Επικ. Καθηγ. Γιάννη Κατσαμποξάκη.

Θερμά συγχαρητήρια στους φοιτητές μας για την πολύ καλή προσπάθεια τους και σε όλους τους διδάσκοντες για το έργο τους και την εξωστρεφή προσέγγιση στο σύνολο των μεταπτυχιακών προγραμμάτων που προσφέρει αυτοδύναμα ή σε συνεργασία το τμήμα μας.