Καινοτομίες / Πλεονεκτήματα Προγράμματος

Home » Καινοτομίες / Πλεονεκτήματα Προγράμματος

Μικτή διαδικασία εκπαίδευσης

Συνδυασμός συμβατικής εκπαιδευτικής διδασκαλίας σε αίθουσα με την χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, καλύπτοντας τις ανάγκες του φοιτητή σε μία εποχή που η ηλεκτρονική εκπαίδευση και η τηλεργασία κατέχουν πρωταγωνιστικό ρόλο!

Διαλέξεις τα Σαββατοκύριακα

Όλες οι διαλέξεις πραγματοποιούνται Σάββατα και Κυριακές ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν οι φοιτητές στις απαιτήσεις της εργασίας και της καθημερινότητάς τους!

Υποτροφίες αριστείας

Επιβραβεύονται οι αριστούχοι με χρηματικό έπαθλο στο τέλος του ακαδημαϊκού έτους! Το ύψος και η διαδικασία της χορήγησης υποτροφιών καθορίζεται για κάθε ακαδημαϊκό έτος σύμφωνα με τις αρχές της διαφάνειας, της αξιοκρατίας και τους ειδικούς σκοπούς του Προγράμματος.

Expert Lecture Series

Σειρά διαλέξεων (Expert Lecture Series) σε ετήσια βάση με ομιλητές διακεκριμένα στελέχη της αγοράς και ακαδημαϊκούς, σε ζητήματα της επικαιρότητας τα οποία συνδέονται με τα γνωστικά αντικείμενα τα οποία θεραπεύει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών. Μια σειρά διαλέξεων χρήσιμη για τους φοιτητές τόσο ακαδημαϊκά όσο και επαγγελματικά, ενώ παρέχεται και βεβαίωση παρακολούθησης.

Ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών (full – part time)

Ο φοιτητής μπορεί να επιλέξει των αριθμό των θεματικών ενοτήτων που θα παρακολουθήσει προσαρμόζοντας τις σπουδές του στις απαιτήσεις της καθημερινότητάς του! Μπορεί να επιλέξει να ολοκληρώσει το πρόγραμμα από 24 μήνες (full-time) έως 48 μήνες (part-time), ενώ παρέχεται η δυνατότητα να επιταχύνει ή να επιβραδύνει το χρόνο παρακολούθησης σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Προγράμματα μαθητείας (internships) σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management ΑΕΔΑΚ

Σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ. κάθε χρόνο προσφέρονται δύο θέσεις πρακτικής άσκησης (τρίμηνης διάρκειας) στους φοιτητές που έχουν παρακολουθήσει το μάθημα Value Investing.

Συνεργασίες με αναγνωρισμένες εταιρίες και οργανισμούς

Διακεκριμένα στελέχη της αγοράς συνεργάζονται με το μεταπτυχιακό πρόγραμμα παρέχοντας στους φοιτητές την ευκαιρία ακαδημαϊκής και επαγγελματικής εξέλιξης. Το ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Διαχείριση Κινδύνων – Εσωτερικός Έλεγχος τον Φεβρουάριο του 2020 διακρίθηκε από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών (ΙΙΑ Global), ΗΠΑ, και αναγνωρίστηκε ως IAEP Internal Audit Foundation Program (το μοναδικό στην Ελλάδα που έχει λάβει μέχρι τώρα αυτή τη διάκριση από το IIA Global).

Συνεργασίες:

  • Greek Center for Value Investing and the European Chapter of the Ben Graham Centre for Value Investing
  • Ινστιτούτο Εσωτερικών Ελεγκτών Ελλάδας (IIA Greece)
  • Ernst &Young (EY)
  • Ελληνική Ένωση Πιστοποιημένων Εξεταστών κατά της Απάτης (HACFE)
  • Ελληνικό Τμήμα Πιστοποιημένων Αναλυτών Ελέγχου Πληροφοριακών Συστημάτων (ISACA Athens Chapter)
  • SAS Institute
  • Ευρωπαϊκή Πίστη Asset Management Α.Ε.Δ.Α.Κ.

Έμπειρο εκπαιδευτικό προσωπικό

Οι διδάσκοντες του μεταπτυχιακού προγράμματος έχουν πολυετή διδακτική, ερευνητική και επαγγελματική εμπειρία στην ειδικότητά τους.

Οι τίτλοι Σπουδών απονέμονται από το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΕΚΠΑ

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών (TOE) της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών προσφέρει υψηλού επιπέδου εκπαιδευτικό έργο, συμβάλλει στην οικονομική έρευνα και χαρακτηρίζεται από σημαντική, πολυδιάστατη και ευρεία συνεισφορά  στον οικονομικό, επιστημονικό, κοινωνικό και πολιτικό βίο της χώρας μας.

Οπτικοακουστικό Αρχείο Παρουσίασης ΤΟΕ

Το ΕΚΠΑ στα 200 καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου

Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών γίνεται το πρώτο ελληνικό πανεπιστήμιο που θα μπει στα 200 καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, σε διεθνή γενική κατάταξη πανεπιστημίων, με παραπάνω του ενός κριτήρια. Πιο συγκεκριμένα με βάση τα αποτελέσματα της παγκόσμιας κατάταξης Πανεπιστημίων «Webometrics Ranking Web of Universities», η οποία δημοσιεύθηκε στις 28 Ιανουαρίου 2021, το ΕΚΠΑ  βρίσκεται στην 180η  θέση παγκοσμίως μεταξύ 000 Πανεπιστημίων. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το ΕΚΠΑ, σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή κατάταξη, ανέβηκε 53 θέσεις (από την θέση 233 στην θέση 180). Επιπροσθέτως βρίσκεται στην 49η θέση μεταξύ των 3262 Πανεπιστημίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης που περιλαμβάνονται στην εν λόγω κατάταξη.

Πιστοποιητικό “Value Investing” από το Ben Graham Centre for Value Investing

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Applied Risk Management/Risk Management συνεργάζεται με το Greek Center for Value Investing and the European Chapter of the Ben Graham Centre for Value Investing και προσφέρει στους φοιτητές/τριες ένα πρωτοποριακό μάθημα, μοναδικό για τα ελληνικά δεδομένα, το οποίο εστιάζει στην αποτίμηση Εταιρειών με βάση τη μεθοδολογία και τις αρχές του Benjamin Graham. Το μάθημα αυτό το διδάσκει ο Καθηγητής κύριος Γ. Αθανασάκος, Ben Graham Chair in Value Investing, Ivey Business School, Western University, Canada, ο οποίος είναι ένας από τους πλέον καταξιωμένους ακαδημαϊκούς στο χώρο του Value Investing. Μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του μαθήματος οι φοιτητές/τριες λαμβάνουν Πιστοποιητικό Εξειδίκευσης στο Value Investing.